Wie ben ik?

Mijn naam is Theo van Etten en ik ben bijzonder geïnteresseerd in de Tilburgse historie. Daarnaast onderzoek, schrijf en publiceer ik daar over.

Mijn speciale aandacht gaat daarbij uit naar oostelijk Tilburg, ook wel de Rauwbraken genoemd. Dat is de plaats waar ik geboren ben en mijn jeugd heb doorgebracht. 
Het Rosmolenplein heeft mijn bijzondere aandacht omdat ik aan dit plein gewoond heb en nu nog steeds in de buurt woon. Het blijkt een zeer oud knooppunt van historische linten in Tilburg te zijn. De aanwezigheid van een oude molenromp maakt deze plek alleen nog maar interessanter.

Dit leidde er toe dat ik een onderzoek heb uitgevoerd naar de bouwgeschiedenis van dit plein.

Uw reacties zijn meer dan welkom omdat de historische feiten daardoor vaak aangevuld kunnen worden met 'human interest'.

Eerdere wapenfeiten:

2011: 'Stenen uit de Rauwbraken'. Boek over de geschiedenis van de Tilburgse baksteenfabricage. Oplage 450 stuks.

2010 - 2011: 'Die Ruijbraecken'. Historische nieuwsbrief over oostelijk Tilburg (de Rauwbraken). Verscheen maandelijks in digitale vorm.

2005 - 2008: '100 Jaar geleden'. Rubriek over de geschiedenis van de wijken Loven, Besterd, Groeseind, Hoefstraat en Theresia. Verscheen maandelijks als vaste rubriek in de huis-aan-huis krant 'De Wijkkrant'.

 

***1-12-2013***

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode